Ανώσκελη- Νήσος Κρήτη


Στην Ανώσκελη, ένα μικρό χωριό του δήμου Πλατανιά, τόπο καταγωγής της οικογένειας Μαμιδάκη, λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ελαιουργείο για την επεξεργασία και εκμετάλλευση του ελαιόλαδου που παράγει η οικογένεια. Πλέον, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας παράγεται και τυποποιείται εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο αυτό διατίθεται στην Ελληνική αλλά και Διεθνή αγορά με την ονομασία ΑΝΩΣΚΕΛΗ, τιμώντας έτσι η οικογένεια τον τόπο καταγωγής της.
Η εταιρία ελέγχει πλήρως όλη τη διαδικασία, από τη συγκομιδή της ελιάς έως και την παραγωγή και εμφιάλωση του τελικού προϊόντος και διαθέτει πιστοποιητικά ISO 9001 και ISO 22000. Η ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ αποτελεί μέλος του Ομίλου Αφων Αλέξανδρου Μαμιδάκη και στόχος της είναι η παραγωγή και η προβολή αγνών και ποιοτικών Κρητικών προϊόντων.

Άνω Πλαγιά & Ανωφέρεια
Στους ιδιόκτητους αμπελώνες της εταιρείας σε υψόμετρο 250 μέτρων, καλλιεργούνται λευκές (Βηλάνα, Βιδιανό και Ασύρτικο) και ερυθρές (Syrah, Cabernet Sauvignon και Grenache Rouge) ποικιλίες. Η παραγωγή είναι χαμηλής στρεμματικής απόδοσης ενώ ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά. Η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες στο πλήρως εξοπλισμένο “boutique” οινοποιείο της εταιρείας.

H σειρά ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ περιλαμβάνει ένα πολύ-ποικιλιακό ερυθρό οίνο που επιδέχεται παλαίωσης, ένα λευκό οίνο από ελληνικές και γηγενείς ποικιλίες και ένα ροζέ από συνδυασμό των γαλλικών ποικιλιών Syrah & Grenanche Rouge.

To ΑΝΩΦΕΡΕΙΑ προέρχεται 100% από την ποικιλία Syrah χωρίς παλαίωση.
Η σειρά ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ διατίθεται σε γυάλινα μπουκάλια των 750ml & 187ml και το ΑΝΩΦΕΡΕΙΑ σε γυάλινα μπουκάλια των 750ml.

Αγία Τριάδα- Νήσος Κρήτη‘Μοναστηριακοί Οίνοι’ Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων. Στο ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων, φημισμένο για την παράδοση και τις εκλεκτές ποικιλίες αμπέλου, παράγεται ο φημισμένος εξαίρετος οίνος του Μοναστηριού.

Με αφοσίωση αιώνων και σύγχρονη τεχνογνωσία οι μοναχοί του προσφέρουν ένα μοναδικό συνδυασμό ποικιλιών, άριστα προσαρμοσμένων στο μικροκλίμα της περιοχής Ακρωτηρίου Χανίων. Κατά την παραγωγή όλα τα προϊόντα ακολουθούν αυστηρά μόνο τον παραδοσιακό τρόπο διαλογής και αποχύμωσης.

Στο στάδιο της συγκομιδής: Ο καρπός συλλέγεται προσεκτικά και μεθοδικά από τα κτήματα της περιοχής και οδηγείται στο χώρο της Ιεράς Μονής.

Στο στάδιο του ελέγχου: Εξειδικευμένο επιτελείο χημικών φέρει καθημερινά την ευθύνη του σχολαστικού ελέγχου της ποιότητας, ακολουθώντας αυστηρά τις προδιαγραφές της ΕΟΚ (κανονισμός ΕΟΚ 2568/1991). Ειδικό συνεργείο διενεργεί επίσης προσεκτικούς ελέγχους και συντηρεί το σύγχρονο εξοπλισμό παραγωγής.

Στο στάδιο της τυποποίησης: Το προϊόν εμφιαλώνεται και συσκευάζεται στο νέο πρότυπο τυποποιητήριό μας, κατασκευασμένο το 1997 και εξοπλισμένο εξ΄ ολοκλήρου με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα τυποποίησης.

Τσούδερος- Νήσος ΚρήτηΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ
H παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για την οικογένεια Τσουδερού είναι μια ιστορία που μετράει σχεδόν ένα αιώνα: από τον παππού που ίδρυσε το πρώτο, παραδοσιακό ελαιοτριβείο, μέχρι τον γιο που εκσυγχρόνισε τις εγκαταστάσεις και βέβαια, φτάνοντας στο «σήμερα», στον εγγονό Βαγγέλη Τσουδερό που συνεχίζει ακούραστα την οικογενειακή παράδοση και την οδηγεί στη νέα εποχή.

Παραγωγή & Ποιότητα
Εδώ και πολλές δεκαετίες διατηρούμε σταθερές σχέσεις συνεργασίας με προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε την παραγωγή και στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη, τον καρπό της ελιάς από τον οποίο εξάγουμε τον φυσικό χυμό της, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και μόνο με φυσική επεξεργασία. Όμως και το επόμενο στάδιο, η τυποποίηση του ελαιολάδου, γίνεται σε σύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που αποκτήσαμε μόλις το 2011, προκειμένου να έχουμε πλήρη, καθετοποιημένο έλεγχο του τελικού μας προϊόντος.

Το Ελαιουργείο μας
Το Ελαιουργείο μας βρίσκεται στο χωριό Ασώματος λίγα χιλιόμετρα από τη Μονή Πρέβελη. Πρόκειται για σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλής τεχνολογίας, που το 2011 εμπλουτίστηκαν με τη γραμμή τυποποίησης και εμφιάλωσης. Σε μια περιοχή όπου κάθε οικογένεια παράγει το δικό της λάδι, το ελαιουργείο μας προσφέρει τις υπηρεσίες του και στους ντόπιους καλλιεργητές που μας εμπιστεύονται για την παραγωγή του σπιτικού ελαιολάδου τους.

Ανθρώπινο Δυναμικό
Η πιο σπουδαία επένδυση, και το μεγαλύτερο κεφάλαιο μας ειναι οι άνθρωποί μας καθώς κάθε επιτυχία μας εξαρτάται σε καθημερι- νή βάση από τους ανθρώπους μας. Στην Τσουδερός ΕΠΕ η ποιότητα και οι συνήθειες τις Κρητικής Γης έγιναν ρίζες γερές που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου και μεγα- λώνουν μαζί μας. Το 2018 η εταίρεια επένδυσε στην συνεργασία και τη στελέχωση έμπειρου προσωπικού στο εμπορικό τμήμα αξιοποιώντας στο έπακρο τις υποδομές αλλά και την τεχνογνωσία μας.

Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, με απαλή υφή και λαμπερό χρυσοπράσινο προερχόμενο απο την Κρητική Γη. Πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αφήνει την χαρακτηριστική φρουτώδη επίγευση των ποιοτικών κρητικών ελαιολάδων και διακριτικά αρώματα βοτάνων. Είτε καταναλωθεί ωμό, είτε στο μαγείρεμα χαρίζει πλούσια γεύση σε κάθε πιάτο και αναδεικνύει τις νοστιμιές της μεσογειακής κουζίνας. Καθετοποιώντας την παραγωγή του ελαιολάδου έχουμε τη δυνατότητα να σας προ- σφέρουμε ένα προϊόν το οποίο ελέγχουμε σε κάθε στάδιο πα- ραγωγής με τις πλήρως σύγχρο- νες εγκαταστάσεις αλεσης και συσκευασιας τις εταιρειας μας.

Οι διαδικασίες άλεσης, τυποποίησης του Ελαιουργείο μας είναι διαπιστευμένες με τα αυστηρότερα πιστοποιητικά:
ΙFS Food / FDA / KOSHER ΔΗΩ / ISO 22:000:2005 AGROCEPT Π.Ο.Π ΣΗΤΕΙΑΣ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - AGROCEPT Π.Ο.Π - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - AGROCEPT Π.Ο.Π - ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ - AGROCEPT Π.Γ.Ε - ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Παρθένο Ελαιόλαδο
Παρθένο κρητικό ελαιόλαδο, πλού- σιο σε γεύση, βιταμίνες και μονο- ακόρεστα .Αξεπέραστο σε γεύση, μοναδικό σε απολαυστικό άρωμα καθως ειναι φυσικό προϊόν και έχει παραχθεί μόνο με φυσικές και μηχα- νικές διαδικασίες .

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Ένα βιολογικό ελαιόλαδο από την Κρητικη Γη και με τις αυστηρότερες προδιαγραφές εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος. Είναι ο φυσικός χυμός ελιών αυστηρά βιολογικής καλλιέργει- ας που προέρχονται από παραγωγούς με τους οποίους διατη- ρούμε μακροχρόνια συνεργασία, προκειμένου να γνωρίζουμε προσωπικά τις μεθόδους παραγωγής τους.
Το βιολογικό, εξαι- ρετικά παρθένο ελαιόλαδο μας είναι ιδανικό για να καταναλω- θεί ωμό, αλλά και στη μαγειρική, αφήνοντας στον ουρανίσκο μια λεπτή γεύση, σαν να βγήκε μόλις από το λιοτρίβι, απελευθερώνοντας παράλληλα φρουτώδεις επιγεύσεις.

Stalia- Νικολιουδάκης

Προϊόντα: ούζο, ρακόμελο, τσικουδιά. Γεύσεις: φράουλα, λεμόνι, μαστίχα, καφές, amaretto, κανέλα, aniss coffee. Διατίθενται σε γυάλινoυς αμφορείς των 500ml και 200ml, σε γυάλινες φιάλες των 100ml και 50ml καθώς και σε PET των 5L.

Χρόνια τώρα, από γενιά σε γενιά, με σεβασμό στην παράδοση , η οικογένεια Νικολιουδάκη δραστηριοποιείται στο χώρο της οινοποιίας αποκτώντας πλούσια εμπειρία και γνώσεις, που συμβάλλουν στην παρασκευή και αυτών των εξαιρετικών λικέρ, ούζου, τσικουδιάς αρίστης ποιότητας, πλούσιων σε αρώματα και γεύσεις.